Handige tips en weetjes om uw taarten perfect te maken


We doen allemaal ons best om een taart lekker te maken: niet te droog, een lekkere vulling, niet te zoet… enz.

IMG_0490We doen allemaal ons best om een taart lekker te maken: niet te droog, een lekkere vulling, niet te zoet… enz.
Maar het oog wil ook wat! Vooral als het gaat om een taart gedecoreerd met marsepein of fondant.
Hieronder 5 tips om je taart strakker te maken zodat je gasten er nog sneller een hap in willen nemen….
of ze vinden hem zo mooi dat ze hem niet willen aansnijden….

 

 

 

1. Zorg dat de basis goed strak is
Gebruik de onderkant als bovenkant en snij een eventuele bolling af. Snij net zolang tot dat de taart recht is, je kunt hier zelfs een waterpas voor gebruiken.

2. Strakke vulling
Als je de taart vervolgens door het midden wilt snijden in gelijke lagen, adviseer ik je een taartzaag te gebruiken met 2 zagen erop. Dit geeft 2 gelijke lagen die je vervolgens kunt vullen. Vul de taart vervolgens en spatel de vulling gelijkmatig over de cake.
Bij sommige vullingen kun je de vulling in een spuitzak doen en dan van binnen naar buiten in een cirkel spuiten tot je de bij de buitenkant bent. (zorg dat je een ruimte aan de buitenkant overhoud zodat de vulling niet eruit lekt als je de lagen op elkaar terug duwt.)

Het spuiten van een dijkje voordat je de taart vult, is te adviseren bij extra natte vullingen die makkelijk eruit lopen en in aanraking kunnen komen met de marsepein/fondant. (te veel vocht zal de marsepein/fondant kunnen laten smelten).

3. Coating
Het afsmeren van een taart heeft als doel om de kruimels op hun plek te houden en als je met marsepein/fondant decoreert plakt deze goed vast op de bodem.

– Bij een marsepeinen/fondant taart adviseren wij boter creme 1:1

– Doe de taart na het afsmeren even in de koelkast en ga er nog een keer langs met een warme, droge spatel. (even onder de hete kraan houden en daarna afdrogen)

4. Het bedekken van de taart
Deze tip is speciaal bedoelt voor taarten die je met marsepein/fondant gaat bekleden.

– Rol de lap altijd iets dikker uit om een strakker geheel te geven, dit is even op gevoel wat je zelf prettig vind en ook niet te zoet.
– Gebruik een smoother zodra je de lap erop heb zitten en de rand afgesneden hebt. Deze strijk je als het ware over de lap heen om oneffenheden weg te werken en de lap goed op de bodem te laten plakken. Voor een nog strakker resultaat gebruik je er twee tegelijk.

5. Decoreren
Het ligt een beetje aan je stijl van taarten maken, maar als je het strak wilt hebben, is symmetrie een belangrijk onderdeel.
Hoewel, als je een strakke basis hebt met wat symmetrie, dit ook prima gecombineerd kan worden met wat ‘nonchalante’  decoratie.
-Gebruik bij een slagroomtaart wat klop-fix bij het kloppen, zo krijg je stevigere toeven.
– Als je marsepein of fondant gebruikt voor bijvoorbeeld bloemen, probeer de randen dan zo strak mogelijk te maken, het lijkt een kleine detail, maar op het geheel zul je toch verschil zien ; )

Het kost soms even wat meer tijd, maar het resultaat zal verbluffend zijn als je per fase van het bakken en decoreren aandacht geeft aan de details. En oefening baart kunst!
Veel plezier!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gee het antwoord op de som * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.